Kredit- och betalkort på internet

Det har på senare tid blivit väldigt populärt att betala saker med betalkort internet. Det är relativt säkert numera, med externa sajter som hanterar pengaöverföringen så att företaget du köper något av inte kan få några av dina bankuppgifter, vilket tidigare tydligen har varit ett problem. Det är enkelt att använda kreditkort på nätet, man skriver bara in siffrorna som står på kortets framsida i en ruta, och sedan de tre sista siffrorna på kortets baksida i en annan ruta. Oftast ska man även fylla i hur länge kortet gäller, år och månad, och på vissa även vilken sorts kreditkort du använder eller hos vilket företag. Då får man oftast en scrollista med de vanligaste namnen, samt ett till alternativ som för det mesta heter ‘annat’. Om man väljer ‘annat’ tillhör man ett av de allra minsta kreditföretagen för alla stora brukar finnas i listan. Då de flesta har sina kreditkort genom sin bank, och därför inte har mycket säg i saken vilket företag som används så blir det nästan uteslutande ett av de stora, VISA, MasterCard, Diners Club, Re:Member eller likanade, så brukar det inte vara något problem att hitta sin leverantör i listan över företag.

 

Leave a Comment

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDIF in /home/www/xale/wp-content/themes/zbench/sidebar.php on line 4